Antalya- skvost a perla Turecka


Pokud milujete historické památky, krásnou přírodu i vodopády, skvělé pláže a dobré jídlo a pití, jste na pravém místě. V Antalyi máte vše jako na dlani. Nádherný je vítězný trojoblouk oblouk Hadriánova brána byla postavena na počest císaře Hadriána. Ten Antalyi navštívil v roce 130 našeho letopočtu. Staré město Kaleiçi je romantické, historické a malé historické centrum města Antalye. Kaleiçi najdete mezi novou výstavbou a malou skalnatou mořskou zátokou, která je přístavištěm malých výletních lodí. Je to sice malá čtvrť, ale je dost klidná a stojí zde minaret, mešita a domky z antické a byzantské doby.

antalya

Obří akvárium Antalya Aquarium s podmořským světem patří mezi největší na celém světě. Potěší děti a dospělé a doporučuji, abyste si pro jeho Pláž Konyaalti je nejkrásnější a největší pláž města, je to oblázková pláž s hrubším pískem a je zcela vybavená. Táhne se podél pobřeží 8 kilometrů a začíná už v centru města. návštěvu vyhradili 2 až 3 hodinky. V akváriu je prosklený podvodní tunel dlouhý 131 centimetrů je nejdelší na světě. V celém komplexu můžete vidět žraloky a pestrobarevné ryby, také imitace ztroskotaných lodí a letadel. Jednotlivé nádrže akvária jsou tematicky rozdělená podle názvů oceánů: Indický oceán, Tichý oceán, Atlantský oceán a Rudé moře. A také podle řek: Nil, Amazonka a asijské řeky.

pláž antalya

Vše završuje hlavní nádrž nad podvodním tunelu, kde si můžete prohlédnout imitaci města Atlantida a korálové útesy. Součástí akvária je také WildPark s desítky terárií s hady, ještěry, želvami a exotickými žábami. Žije zde i mnoho vzácných druhů, které jsou v přírodě téměř vyhubení. Snow World & Ice Museum je další součást akvária a jedná se o vnitřní park s umělým sněhem, skluzavkami, kde si můžete užít různé zimní radovánky včetně sáňkování. Navíc v celém akvarijním komplexu můžete navštívit 4D kino (4D Cinema) a užít si skvělý zážitek 4D kina u filmu dlouhého 8 minut o mořských hlubinách a žralocích. V Antayi je hora Tünektepe vysoká 550 metrů, odkud se naskýtá krásný výhled na město, moderní přístav, pláž a pohoří Taurus s vrcholy přes 2 000 metrů nad mořem. V této turecké riviéře jsou nádherné vodopády jako Dolní vodopád Düden a také slaný vodopád Düden.

Theme: Overlay by Kaira